Vaccineer Juist en Tijdig!

 

Wij van Kattewille vinden het belangrijk dat onze logés in goede gezondheid komen logeren én ook weer naar huis gaan! Lees daarom aandachtig de informatie over vaccinaties  zodat uw kat veilig kan komen logeren.

Komt uw kat bij ons logeren in een drukke periode en verloopt de enting kort na het verblijf van uw kat? Laat uw kat dan al voor zijn/haar vakantie inenten;  dat geeft uw kat extra bescherming in een drukke periode.

Heeft u twijfels over de geldigheid van de vaccinaties van uw kat? Stuur dan even een kopie van het vaccinatie-boekje toe zodat wij kunnen beoordelen of uw kat voldoende beschermd is voor een veilig verblijf in Kattewille.

Helaas biedt de enting geen 100% garantie tegen niesziekte omdat meerdere factoren dit beïnvloeden. De opbouw van anti-stoffen is oa.afhankelijk van leeftijd, stressgevoeligheid en vaccinatiegeschiedenis.

 

We gaan ervan uit dat uw kat voordat u deze bij ons brengt, ontvlooid en ontwormd is.

 

Zonder geldig inentingsbewijs kunnen wij uw kat helaas niet opnemen.

 

Verplicht: Niesziekte

Uiterlijk 3 weken  voorafgaand aan het verblijf en niet langer geleden dan  10 maanden.

 

Verplicht: Kattenziekte

Uiterlijk 3 weken voorafgaand aan het verblijf en niet ouder dan 2 a 3 jaar, zoals voorgeschreven door de fabrikant van het vaccin.

 

Sterk Aanbevolen: in de vakantie periodes met name zomer en kerstvakantie: Bb ( Bordetella bronchiseptica)

Uiterlijk 6 weken voorafgaand aan het verblijf en niet ouder dan 1 jaar.

Dit vaccin heeft niet elke dierenarts op voorraad dus reserveer tijdig.

Wat is het Bb vaccin? zie voor meer info > Klik hier

 

Ondanks een schoon en goed geventileerd pension, waarbij alle gasten de nodige inentingen hebben gehad, voorkomt dit niet 100% dat uw kat de niesziekte of iets anders kan oplopen. Entingen zijn te vergelijken met een griepprik voor mensen. De Griepprik zorgt ervoor dat de kans dat je griep krijgt sterk wordt verminderd, de kans dat je de griep krijgt is nog wel aanwezig. Om zieke dieren de juiste aandacht, medicijnen en rust te geven hebben wij een quarantaine ruimte. Op die manier beschermen wij de zieke kat, maar ook de andere gasten.